Η ακμή είναι η δερματική ασθένεια που εμφανίζεται όταν τα θυλάκια της τρίχας φράζουν με σμήγμα και νεκρά κύτταρα του δέρματος. Η ακμή αναπτύσσεται πιο συχνά στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος, τους ώμους ή την πλάτη και μπορεί να κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή. Μπορεί να διαρκέσει για μερικούς μήνες, πολλά χρόνια, να υποχωρεί ή να επανεμφανίζεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου.

Η ακμή πρέπει να αντιμετωπίζεται διότι:

  • Χωρίς θεραπεία, σκούρα σημάδια και μόνιμες ουλές μπορεί να εμφανιστούν στο δέρμα καθώς οι βλάβες ακμής υποχωρούν.
  • Με τη θεραπεία της ακμής αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του ασθενή.

Υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές θεραπείες διαθέσιμες.

HydraFacial

Ασθενείς δηλώνουν ότι η θεραπεία HydraFacial™ είναι αποτελεσματική στη θεραπεία της ακμής και του λιπαρού δέρματος, καθώς και για την ανάδειξη υγιέστερου, πιο νεανικού δέρματος.

Η διαδικασία ανάπλασης HydraFacial παρέχει καθαρισμό, απολέπιση και ενυδάτωση, ενώ, ταυτόχρονα, εφαρμόζει αντιοξειδωτικά, πεπτίδια και υαλουρονικό οξύ για υγιέστερο δέρμα. Η θεραπεία διαρκεί μόλις 15 λεπτά και συχνά περιγράφεται ως αίσθηση σαν “ένα δροσερό πινέλο να κινείται πάνω από το πρόσωπο”.

Το HydraFacial είναι μια μη επεμβατική, μη χειρουργική διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των προβλημάτων ακμής και λιπαρότητας του δέρματος χωρίς ενόχληση ή χρόνο αποχής από δραστηριότητες. Απαιτούνται συνεχείς θεραπείες για τη διατήρηση των βέλτιστων αποτελεσμάτων.

Laser

Η θεραπεία με laser αποσκοπεί στην πρόληψη βλατίδων και φλύκταινων και φαίνεται να είναι λιγότερη αποτελεσματική με μη φλεγμονώδη ακμή (φαγέσωρες) και σοβαρές αλλοιώσεις (κύστεις και οζίδια). Τα λέιζερ λειτουργούν με την προϋπόθεση της διέγερσης ενώσεων που ονομάζονται πορφυρίνες, οι οποίες ζουν μέσα στα βακτήρια της ακμής. Όταν τα λέιζερ διεγείρουν τις πορφυρίνες, αυτές βλάπτουν τα βακτήρια με αποτέλεσμα να εξουδετερώνονται. Με τη μείωση των βακτηριδίων ακμής λογικά, θα υπάρξει και μείωση στα συμπτώματα της ακμής. Η αγωγή με λέιζερ μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα σμήγματος στο δέρμα.

Τοπικά Καλλυντικά

Υπάρχουν τοπικά προϊόντα ακμής που περιέχουν ισχυρή δόση υπεροξείδιο του βενζολίου και σαλικυλικό οξύ για να απομακρύνουν προσμίξεις ώστε να υποχωρεί η ακμή γρήγορα. Αυτά τα προϊόντα συνδυάζουν καταπραϋντικά βότανα για να καταπραΰνουν τις ερεθισμένες βλάβες της ακμής καθώς θεραπεύουν. Ασθενείς παρατηρούν διαφορά στο δέρμα τους από την πρώτη χρήση.