Λέιζερ

Η θεραπεία των ρυτίδων με λέιζερ στοχεύει τα εξωτερικά στρώματα αλλά φτάνει και κάτω από το δέρμα, όπου σχηματίζονται οι ρυτίδες. Οι σύντομοι μικρο-παλμοί φωτός λέιζερ φτάνουν βαθιά μέσα στα υποστρώματα του δέρματος, απομακρύνοντας τα σημάδια της γήρανσης. Στη συνέχεια, η φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος απομακρύνει το γερασμένο δέρμα, τους κατεστραμμένους ιστούς και αναδομεί με φρέσκο, νέο κολλαγόνο και ελαστίνη τα κρίσιμα δομικά στοιχεία για λείο, νεανικό δέρμα.

Η θεραπεία ρυτίδων με λέιζερ ενδείκνυται για:

  • Ρυτίδες γύρω από τα μάτια (περικογχικές)
  • Πόδι της χήνας
  • Ρυτίδες γύρω από το στόμα (περιστοματικές)
  • Ρυτίδες μεσόφρυου
  • Ρυτίδες καπνιστή
  • Ρυτίδες προσώπου

Fractional CO2 Λέιζερ

Η θεραπεία με Fractional CO2 λέιζερ συνδυάζει την αποτελεσματικότητα των παραδοσιακών λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα με διαφορετική τεχνική εφαρμογής, παρέχει ισχυρά αποτελέσματα χωρίς τις παραδοσιακά σκληρές παρενέργειες και χωρίς χρόνο εκτός δραστηριοτήτων.

Η έκθεση στον ήλιο και τη ρύπανση σε συνδυασμό με τη φυσική διαδικασία γήρανσης έχουν επίπτωση στο κολλαγόνο. Η ανάπλαση του δέρματος και η εξάλειψη των ρυτίδων με λέιζερ χρησιμοποιεί ακτίνες ενέργειας φωτός για να φέρει μικροσκοπικές οπές στο δέρμα, οι οποίες ενεργοποιούν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου του σώματος σε γρήγορο ρυθμό. Η θεραπεία με Fractional CO2 λέιζερ το πετυχαίνει αυτό με έναν τρόπο που αποτρέπει την πρόκληση ζημιάς στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, προσφέροντας τα μέγιστα αποτελέσματα με ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης.

Platelet Rich Plasma (PRP)

Μια νέα προσέγγιση για τους ανθρώπους που αναζητούν μια πιο φυσική μέθοδο για την αναζωογόνηση του προσώπου, είναι η αναγέννηση με τα κύτταρα του ίδιου του οργανισμού, πιο συγκεκριμένα αυτόλογο πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (Platelet Rich Plasma PRP).

Το PRP είναι κατάλληλο για:

  • Κουρασμένο και ξηρό δέρμα, χαλάρωση του δέρματος, άνιση μελάγχρωση
  • Σημάδια γήρανσης στο δέρμα
  • Λεπτές γραμμές και ρυτίδες
  • Συνολική υφή και βελτίωση του τόνου

Ενέσιμη Θεραπεία (Fillers)

Τα ενέσιμα πληρωτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δοθεί όγκος στο δέρμα οπουδήποτε στο πρόσωπο, έτσι δημιουργείται η αίσθηση του λίφτινγκ και η νεανική εμφάνιση χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Σε αντίθεση με ένα λίφτινγκ, το οποία τραβά και τεντώνει το δέρμα, τα fillers γεμίζουν το δέρμα, ώστε να έχει νεανική όψη αλλά με φυσικό αποτέλεσμα.

Τα πληρωτικά ρυτίδων που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, οδηγούν σε ισχυρή παραγωγή κολλαγόνου, ενώ, επίσης, παρεμβαίνουν με την διάσπαση του κολλαγόνου. Έτσι, δεν υπάρχει μόνο η επίδραση της αύξησης του όγκου, αλλά και η πραγματική αύξηση της φυσικής παραγωγής του κολλαγόνου.

Τα περισσότερα fillers διαρκούν μέχρι ένα έτος ή περισσότερο.
Τις περισσότερες φορές, οι παρενέργειες είναι ήπιες, συνήθως περιορίζονται σε ερυθρότητα ή πρήξιμο στο σημείο της ένεσης.

Αντιοξειδωτικά

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά περιποίησης του δέρματος καταπολεμούν τη γήρανση καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες, τα ασταθή μόρια που προκύπτουν από την έκθεση στον ήλιο ή τη ρύπανση και τα οποία κυριολεκτικά καταβροχθίζουν το κολλαγόνο του δέρματος.

Τα αντιοξειδωτικά είναι θρεπτικές ουσίες που, όταν εφαρμόζονται τοπικά, αφοπλίζουν και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες πριν αυτές βλάψουν το δέρμα, προσφέροντας σημαντικά στην φροντίδα αντιγήρανσης του δέρματος.
Δεκάδες μελέτες αποδεικνύουν τη δύναμη των τοπικών αντιοξειδωτικών, ιδιαίτερα των CoQ10 και βιταμινών C και E, για την ανανέωση και προστασία του δέρματος.

Πεπτίδια

Μικρές πρωτεΐνες που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Μπορούν να παράγουν ένα ήπιο αποτέλεσμα σαν Botox, αναστέλλοντας την απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών που αποτρέπουν τους μυς του προσώπου να σχηματίζουν ρυτίδες. Οι νεότερες συνθέσεις πεπτιδίων δρουν σαν παράγοντες ανάπτυξης και τόνωσης των κυττάρων του δέρματος ώστε να υπάρχει ταχύτερος κύκλος εργασιών, όπως και στο νεανικό δέρμα.

Βιταμίνη Α

Μεταξύ των πλέον ιατρικά μελετημένων θεραπειών κατά της γήρανσης είναι τα ρετινοειδή – παράγωγα της βιταμίνης Α. Προσφέρονται με συνταγή, όπως Retin Α ή Renova, αλλά είναι επίσης διαθέσιμες σε ασθενέστερη μορφή ως συστατικό σε προϊόντα που πωλούνται χωρίς συνταγή.

Τα ρετινοειδή εργάζονται κατά της γήρανσης του δέρματος, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνοντας την καταστροφή του κολλαγόνου.

Αντηλιακά Αντιγήρανσης

Τοπικά προϊόντα που προστατεύουν αποτελεσματικά από τις ακτίνες UVB αλλά και από τις UVA που φτάνουν βαθιά στο δέρμα, δημιουργώντας ζημιά στο κολλαγόνο και την ελαστίνη, προκαλώντας τη γήρανση του δέρματος. Αυτά τα αντηλιακά σε συνδυασμό με αντιοξειδωτικά και άλλα συστατικά αντιγήρανσης σε κρέμες και κρέμες ημέρας προσφέρουν προστασία επιπέδου έναντι των επιπτώσεων της γήρανσης του ήλιου.