Σύσφιξη Δέρματος με Θεραπεία Fractional CO2 Laser

Το λέιζερ CO2 καταστρέφει ένα λεπτό στρώμα του δέρματος. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του στρώματος εξατμίζεται, ενώ ένα μικρό, αφυδατωμένο μέρος καλύπτει το υπόλοιπο δέρμα. Επιπλέον κολλαγόνο παράγεται κατά τη διαδικασία επούλωσης, το οποίο συσφίγγει το δέρμα.

Όσο πιο βαθιά είναι αυτή η ελεγχόμενη καταστροφή του δέρματος, τόσο μεγαλύτερη είναι η επίδραση, αλλά και τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος επιπλοκών. Οι πιο σημαντικές επιπλοκές είναι, υπερβολική χρώση, λεύκανση του χρώματος του δέρματος, σχηματισμός ουλής και ξέσπασμα έρπητα.

Η ακτίνα ενός Fractional CO2 Laser δεν φτάνει σε ολόκληρη την επεξεργασμένη επιφάνεια του δέρματος. Αρκετές εκατοντάδες μικρές κουκκίδες, ομοιόμορφα κατανεμημένες, θερμαίνονται, ενώ η υπόλοιπη επιφάνεια παραμένει άθικτη. Στις περισσότερες θεραπείες οι κουκκίδες αποτελούν περίπου το 20% της επιφάνειας του δέρματος, ενώ το 80% έχει αποφευχθεί.

Η δόση του φωτός λέιζερ που απαιτείται για τα επιθυμητά αποτελέσματα ποικίλλει από άτομο σε άτομο και μεταξύ των διαφόρων μερών του σώματος. Η Fractional CO2 Laser θεραπεία είναι ασφαλέστερη από τη συμβατική θεραπεία με λέιζερ CO2.

Σύσφιξη Δέρματος με Θεραπεία με Ραδιοσυχνότητες (RF Radio Frequency)

Αν οι ασθενείς σας ψάχνουν τρόπους για να συσφίξουν το δέρμα τους χωρίς μεγάλους χρόνους επούλωσης και πόνο, δώστε τους την επιλογή των ραδιοσυχνοτήτων.

Η διαδικασία αυτή είναι μια μη χειρουργική λύση για τους ανθρώπους που θέλουν να αντιμετωπίσουν τις ρυτίδες, τη χαλάρωση και άλλα σημάδια της γήρανσης. Η μέθοδος χρησιμοποιεί ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων (RF) στο δέρμα για να θερμάνει τα διάφορα στρώματα του δέρματος για την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, το οποίο λειαίνει και ανασηκώνει την επιφάνεια του δέρματος.

Αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί τομές στο δέρμα και έχει μικρές παρενέργειες. Η σύσφιξη του δέρματος με ραδιοσυχνότητες είναι επιλέξιμη διαδικασία για πολλούς ανθρώπους των οποίων το δέρμα δεν έχει αντιδράσει θετικά σε laser ή θερμικές επεξεργασίες στο παρελθόν.

Τα κύματα RF αντιμετωπίζουν φυσική αντίσταση από το δέρμα, καθώς διαπερνούν τα διάφορα στρώματα και ακριβώς όπως ένα ηλεκτρικό σύρμα θερμαίνεται από την αντίσταση στη ροή των ηλεκτρονίων, το δέρμα θερμαίνεται από την αντίσταση στα κύματα RF.

Αυτή η θερμότητα βοηθά στην ενίσχυση της αντοχής του κολλαγόνου στο δέρμα. Με την παραγωγή του κολλαγόνου το δέρμα γίνεται πιο σφιχτό. Απαιτούνται αρκετές συνεδρίες πριν οποιαδήποτε ορατή αλλαγή είναι αισθητή, επίσης τα αποτελέσματα είναι σταδιακά καθώς οι ιστοί του σώματός ανταποκρίνονται στη θεραπεία και την στοχευμένη θερμότητα.