Πως αφαιρούνται τα Τατουάζ

Ανεπιθύμητα σκούρα και πολύχρωμα τατουάζ μπορούν να αφαιρεθούν αποτελεσματικά και με ασφάλεια χρησιμοποιώντας τη σειρά λέιζερ για την αφαίρεση τατουάζ. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό μηκών κύματος λέιζερ που στοχεύουν διαφορετικά χρώματα μελάνης, οι δέσμες φωτός, υψηλής έντασης, διαλύουν τα σωματίδια της μελάνης του τατουάζ, αποκαλύπτοντας καθαρό, χωρίς μελάνη δέρμα με ελάχιστο κίνδυνο δημιουργίας ουλών ή υπομελάγχρωσης.

Η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ είναι η μόνη κλινικά αποδεδειγμένη μέθοδος για αφαίρεση τατουάζ χωρίς να προκληθούν ουλές. Για περισσότερο από μια δεκαετία, έχουν σχεδιαστεί Q-switched λέιζερ, που παράγουν εξαιρετικά γρήγορους παλμούς φωτός ενέργειας οι οποίοι διαλύουν τη μελάνη σε ένα τατουάζ.

Η παραγωγή βραχέων, του νάνο-δευτερόλεπτου, παλμών στα ακριβείς μήκη κύματος φωτο-ενέργειας σχεδιασμένα για να διαλύουν τη μελάνη των τατουάζ είναι το σήμα κατατεθέν της τεχνολογίας αυτών των λέιζερ. Επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο απαιτούν τη δύναμη και την αξιοπιστία της ανώτερης τεχνολογίας των Q-switched Ruby λέιζερ.

Κατά την διαδικασία

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αφαίρεσης τατουάζ, το φως του λέιζερ εφαρμόζεται στη περιοχή του δέρματος με τατουάζ. Το φως απορροφάται επιλεκτικά από τα σωματίδια της μελάνης του τατουάζ, αφήνοντας τον περιβάλλοντα ιστό του δέρματος και τα χρωμοφόρα αγγεία σώα και αβλαβή.

Τα σωματίδια της μελάνης απορροφούν την ενέργεια του λέιζερ, θερμαίνονται και διασπώνται σε μικρότερα σωματίδια. Τις ημέρες και τις εβδομάδες που ακολουθούν τη θεραπεία, το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού αποβάλλει τα σωματίδια της κατεστραμμένης μελάνης, προκαλώντας το τατουάζ να ξεθωριάσει. Μετά από μια σειρά θεραπειών, όλο και περισσότερο μελάνη καταστρέφεται, αφήνοντας το δέρμα καθαρό.

Τα λέιζερ αφαίρεσης τατουάζ παράγουν συγκεκριμένα μήκη κύματος φωτός που έχουν αποδειχθεί ότι απορροφούνται από ορισμένες μελάνες τατουάζ, αποφεύγοντας τη βλάβη στον περιβάλλοντα ιστό του δέρματος και στα χρωμοφόρα (όπως μελανίνη και αιμοσφαιρίνη). Όταν η ενέργεια λέιζερ εφαρμόζεται για το σωστό χρονικό διάστημα, στο κατάλληλο επίπεδο της ενέργειας και στο κατάλληλο μήκος κύματος, οι μελάνες τατουάζ στοχεύονται επιλεκτικά. Κάθε μήκος κύματος αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο εύρος χρωμάτων μελάνης τατουάζ. Τα πιο δημοφιλή μήκη κύματος που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση τατουάζ είναι 1064 nm και 532 nm, τα οποία μπορούν να επιτευχθούν με ένα Q-switched Nd: YAG λέιζερ.

Ένα λέιζερ μπορεί να παράγει τα σωστά μήκη κύματος του φωτός, αλλά εάν αυτή η ενέργεια δεν εφαρμοστεί για το σωστό χρονικό διάστημα και με επαρκή ισχύ, το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν θα επιτευχθεί. Μόνο τα Q-switched λέιζερ είναι σε θέση να παράγουν επαρκή ροή (ενέργειας ή ισχύος) για την αφαίρεση σκούρων ή φωτεινών τατουάζ χωρίς παρενέργειες, όπως ουλές. Οι παλμοί των Q-switched λέιζερ διαρκούν νάνο-δευτερόλεπτα, παρέχοντας υψηλά επίπεδα ροής για τη διάσπαση της μελάνης.