Οι ραγάδες προκαλούνται από την έλλειψη κολλαγόνου και ελαστίνης σε περιόδους έντονης ανάπτυξης που οδηγούν σε σκισίματα στο χόριο.

Όταν αυτά τα σκισίματα επουλωθούν σχηματίζουν ουλώδη ιστό με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται οι ραγάδες.

Εκτιμάται ότι περίπου το 70-80% των γυναικών που έχουν γεννήσει έχουν υποστεί ραγάδες. Οι ραγάδες είναι επίσης διαδεδομένες στις έφηβες, όταν βρίσκονται εν μέσω περιόδων ταχείας ανάπτυξης και σε άτομα που υποβάλλονται σε ταχεία αύξηση του σωματικού βάρους.

Οι αλλαγές είναι συνήθως μόνιμες και υπάρχει πολύ λίγη βελτίωση με το χρόνο.

Fractional RF

Η τεχνολογία Fractional RF θερμαίνει τον ουλώδη ιστό σε μία θεραπευτική θερμοκρασία για την επισκευή και την αναγέννηση της φυσικής παραγωγής του κολλαγόνου του δέρματος.

Η Fractional RF στοχεύει τις ραγάδες, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό fractional ραδιοσυχνοτήτων (fractional RF) και δερματικής σφράγισης (dermal stamping) που διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα με αποτέλεσμα δέρμα πιο σφιχτό με πιο ομοιόμορφο τόνο.

Τα οφέλη από την fractional RF είναι εντυπωσιακά και οδηγούν σε ορατή μείωση των ραγάδων.

Αυτή η θεραπεία είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και ενισχύει τα υποστηρικτικά στοιχεία του δέρματος.

Όλοι οι πελάτες μπορούν να αναμένουν μια συνολική βελτίωση της ομοιομορφίας του τόνου του δέρματος, με αποτέλεσμα την ανάκτηση της αυτοεκτίμησης τους.

Η θεραπεία απαιτεί ελάχιστη έως καθόλου διακοπή από τις καθημερινές δραστηριότητες, είναι ευέλικτη, μη επεμβατική και μπορεί να προσαρμοστεί για τη θεραπεία πολλών παθήσεων του δέρματος.

Fractional CO2 laser

Το κλασματικό λέιζερ του CO2 είναι πιο επιθετικό και κατάλληλο για τις λευκές ραγάδες που είναι παρούσες στο δέρμα περισσότερο από 12 μήνες. Αυτό το λέιζερ χρησιμοποιείται πιο συχνά για ανάπλαση του δέρματος του προσώπου, αλλά πρόσφατα έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί μεγάλη βελτίωση στις ραγάδες. Το Fractional CO2 λέιζερ κάνει πολύ μικρές οπές στο δέρμα σε μοτίβο πλέγματος αφήνοντας γέφυρες υγιούς δέρματος ανάμεσα. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί τις ραγάδες να συρρικνωθούν και να γίνουν μικρότερες. Τα βέλτιστα αποτελέσματα συνήθως παρατηρούνται μετά από 2 έως 3 θεραπείες με διάστημα 3 έως 6 μήνες μεταξύ θεραπειών. Η διαδικασία διαρκεί περίπου μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που αντιμετωπίζεται.