Η διαδικασία περιλαμβάνει τη διείσδυση μικροβελόνων στο χόριο για την παροχή παλμών ραδιοσυχνοτήτων στον ιστό στόχο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη παραγωγή, από τον ίδιο τον οργανισμό, ελαστίνης και ίνες κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα πιο σφιχτό με πιο υγιή όψη.

Τα μηχανήματα RF που συνδυάζουν microneedling τεχνολογία προωθούν τη θερμότητα RF προς τα βαθιά στρώματα του δέρματος αφήνοντας το ανώτερο στρώμα δροσερό. Μόλις η ενέργειας RF έχει διεισδύσει στο δέρμα, ο στοχευμένος ιστός στο χόριο εκκινεί τις διαδικασίες ανάπλασης του δέρματος.

Οι μικροβελόνες οδηγούνται απευθείας στο δέρμα σε ένα ορισμένο βάθος, κατόπιν η ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων απελευθερώνεται στο εσωτερικό του δέρματος. Αυτό δίνει μια πιο ομοιόμορφη βαθιά θέρμανση του ιστού που στη συνέχεια θα τονώσει το κολλαγόνο και νέες ίνες κολλαγόνου θα παραχθούν.

Ο συνδυασμός μικροβελόνων και ραδιοσυχνοτήτων οδηγεί σε μια πιο ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας και της υφής του δέρματος. Ο συνδυασμός αυτός επιτρέπει επίσης τη διαδικασία για τη θεραπεία μιας ποικιλίας βλαβών, όπως η σύσφιξη και η τόνωση του δέρματος, η μείωση του μεγέθους των πόρων και των ραγάδων. Είναι επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία ουλών, όπως ουλές ακμής, ατροφικές ουλές, ουλές εγκαυμάτων και χειρουργικά σημάδια.

Για καλύτερα αποτελέσματα σε βαθιές πτυχώσεις ρυτίδων και σημάδια ακμής, μια θεραπεία συνδυασμού microneedling και fractional λέιζερ συστήνεται για βέλτιστα αποτελέσματα και ομοιόμορφη υφή στο δέρμα.

Τα Οφέλη

  • Ελάχιστα επεμβατική διαδικασία
  • Μικρότερος χρόνος διαδικασίας και ελάχιστος χρόνος αποχής από δραστηριότητες
  • Χαμηλός κίνδυνος σε παρενέργειες, όπως μετα-φλεγμονώδη υπέρχρωση και ουλές

Η Διαδικασία

  • Ο μικρο-βελονισμός διεγείρει τον αυξητικό παράγοντα, προκειμένου να αντληθεί ο μηχανισμός της φυσικής ανάκαμψης. Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με αυτό του peeling, αλλά οι βλάβες στην επιδερμίδα ελαχιστοποιούνται. Έτσι, η θεραπεία είναι ασφαλής ως μη-αφαιρετική θεραπεία με ελάχιστο πόνο.
  • Άμεση εκπομπή RF στον ιστό στόχο με κλασματική θερμόλυση RF (θερμική βλάβη από κατακερματισμένες RF εκπομπές)
  • Αποτελεσματική παροχή έγκυρων συστατικών μέσω της επέκτασης της μεσοκυττάριας οδού.

Φροντίδα Μετά τη Θεραπεία

Ήπια ερυθρότητα και οίδημα μπορεί να εμφανιστούν μερικές ώρες και μέχρι 24 ώρες μετά τη θεραπεία. Η άσκηση πίεσης και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να αποφεύγονται σε αυτό το διάστημα. Πιο επιθετικές θεραπείες μπορεί να οδηγήσουν σε απολέπιση του δέρματος, καθώς το νέο στρώμα του δέρματος αναζωογονείται. Η ενυδάτωση και αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας συστήνονται κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης ανάκαμψης.