Επεμβατική Αναδόμηση με Λέιζερ (Er: YAG laser system)

Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θερμική λειτουργία του λέιζερ BURANE II XL, απαλά και με ασφάλεια απαλύνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες με την τόνωση της ανανέωσης του κολλαγόνου στο εσωτερικό του συνδετικού ιστού. Στη λειτουργία Combination, το BURANE II XL συνδυάζει την εκτομή του ανώτερου στρώματος του δέρματος με την έντονη θερμική διέγερση του συνδετικού ιστού, βελτιστοποιώντας θεραπεία των ρυτίδων.

Η επεμβατική δερματική βλάβη επάγει απόκριση επούλωσης, με αποτέλεσμα την εναπόθεση μιας νέας μήτρας δέρματος με βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας επούλωσης, η αναζωογόνηση του δέρματος πραγματοποιείται με πολλαπλασιασμό της ινοβλαστικής δραστηριότητας, της δράσης των φλεγμονωδών μεσολαβητών, καθώς και μια απόθεση νέου κολλαγόνου και άλλων πρωτεϊνών.

Η ακτινοβολία, η καθαρότητα και η απαλή υφή είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νεανικής επιδερμίδας. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, οι επιπτώσεις της γήρανσης και της έκθεσης στον ήλιο μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά, αφήνοντας ατέλειες στο δέρμα, όπως ρυτίδες, λεπτές γραμμές, ηλιακές πανάδες, άνισο τόνο και χαλάρωση.

Οι θεραπείες αναδόμησης του δέρματος αναζωογονούν την ώριμη επιδερμίδα, ενισχύοντας τη φυσική ομορφιά των ασθενών και αποκαλύπτοντας ομαλότερη, νεότερη, πιο υγιή εμφάνιση. Οι θεραπείες είναι μικρής διάρκειας και είναι σχεδόν ανώδυνες, χωρίς αποχή του ασθενούς από τις καθημερινές δραστηριότητες, χωρίς την ανάγκη για αναισθησία πριν τη θεραπεία και ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος.

Μη Επεμβατική Αναδόμηση με Λέιζερ

Οι μη-επεμβατικές διαδικασίες αναζωογόνησης με λέιζερ προκαλούν αντίδραση της δερματικής επούλωσης χωρίς αξιοσημείωτους τραυματισμούς στην επιδερμίδα. Η βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος χωρίς τραυματισμό στην επιδερμίδα είναι το σήμα κατατεθέν της μη-επεμβατικής αναζωογόνησης του δέρματος. Η αναδόμηση υπό την λέιζερ προκαλούμενη ζημία στο χόριο ή / και στη δερματική αγγείωση έχει ως αποτελέσματα την απόκριση του οργανισμού να αποκαταστήσει την βλάβη, να διεγείρει τους ινοβλάστες και την ανάπλαση κολλαγόνου.

Ο κύριος μη-επεμβατικός τρόπος αναδόμησης με λέιζερ περιλαμβάνει την εφαρμογή μέσο-υπέρυθρου (mid-infrared) φάσματος λέιζερ.

Ένας αυξανόμενος όγκος στοιχείων υποδεικνύει ότι τα λέιζερ σε mid-infrared φάσμα είναι η καλύτερη επιλογή για ασφαλή μη-επεμβατική αναδόμηση σε ένα ευρύ φάσμα τύπων δέρματος.

Nd:YAG Lasers (Mid-Infrared Φάσματος Lasers)

Λέιζερ ενέργειας στο κοντινό και στο μέσο-υπέρυθρο (near- and mid-infrared) φάσμα έλκονται ασθενώς από την μελανίνη. Όταν η επιδερμική μελανίνη παρακάμπτεται πιο αποτελεσματικά, όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να αντιμετωπιστούν με μειωμένο κίνδυνο. Επίσης, με την επέκταση του μήκους κύματος του επιλεγμένου λέιζερ στις υπέρυθρες ακτίνες και στο μέσο-υπέρυθρο φάσμα, βαθύτερη διείσδυση ενέργειας μπορεί να επιτευχθεί και η ενέργεια μπορεί να παραδοθεί στο χόριο. Η επιδερμίδα παρακάμπτεται, η θερμότητα που παράγεται στοχεύει το χόριο. Η δερματική θερμική βλάβη προκαλεί την ενεργοποίηση των δερματικών ινοβλαστών και την επαγωγή μιας απόκρισης επούλωσης. Μία φλεγμονώδης απόκριση εντός του χορίου στη θερμότητα εκκινεί μία αντίδραση που οδηγεί σε αναδόμηση του κολλαγόνου και βελτίωση στην εμφάνιση των ρυτίδων του προσώπου.

Οι πρώτες μελέτες με το 1320-nm Nd: YAG laser έδωσαν ιστολογική απόδειξη ομογενοποίησης δερματικού κολλαγόνου, υποδεικνύοντας την εμφάνιση ενός βαθμού δερματικής αναδόμησης. Ωστόσο, η χρήση του 1320-nm Nd: YAG laser χωρίς συσκευή ψύξης του δέρματος παράγει αποθαρρυντικά κλινικά αποτελέσματα.