Με την πάροδο του χρόνου, η ικανότητα του δέρματος να παράγει κολλαγόνο και να διατηρεί την ενυδάτωση μειώνεται αισθητά. Σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο και κάποιες καταστροφικές επιλογές στον τρόπο ζωής, το δέρμα υπόκειται σε περαιτέρω κακοποίηση. Μη επεμβατικές θεραπείες όπως η θεραπεία πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP) έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα λόγω φυσικών αποτελεσμάτων και ελάχιστης αποχής από καθημερινές δραστηριότητες.

Η θεραπεία Platelet Rich Plasma (PRP) είναι μια πολύ φυσική λύση πλήρωσης, που χρησιμοποιεί το αίμα του ασθενή. Η θεραπεία χρησιμοποιεί το εμπλουτισμένο πλάσμα ως προηγμένη θεραπεία αντι-γήρανσης και επούλωσης με μια διαδικασία παρόμοια με τη μεσοθεραπεία.

Το μυστικό βρίσκεται στην συλλογή και την αύξηση των αυτόλογων παραγόντων στο αίμα. Αυτοί οι αυτόλογοι παράγοντες είναι αυτό που χρειάζεται το σώμα για να θεραπεύσει τον εαυτό του. Η PRP θεραπεία ενεργοποιεί εκ νέου τους αυτόλογους παράγοντες του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να διεγείρει το δέρμα να αναγεννηθεί πιο αποτελεσματικά.

Τα αιμοπετάλια περιέχουν σημαντικούς παράγοντες ανάπτυξης που, όταν εκκρίνονται, είναι υπεύθυνα για:

 • την αναγέννηση και αναζωογόνηση των ιστών.
 • την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου.
 • την “στρατολόγηση” άλλων κυττάρων στη θέση του τραυματισμού για να βοηθήσουν με την επούλωση.
 • την ενεργοποίηση της ανάπτυξης των αιμοφόρων αγγείων.
 • την επαγωγή κυτταρικής διαφοροποίησης για την αναζωογόνηση.
 • την ασβέστωση των οστών.
 • τον επιπλέον σχηματισμό κυτταρικής μήτρας.
 • την προσκόλληση ιστών ειδικά σε πτερύγια του δέρματος, οστικά μοσχεύματα και τραύματα.

Αισθητικά Πλεονεκτήματα

 • Μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
 • Αντιμετώπιση βλαβών κάτω από τα μάτια (αυλακώσεις, σακούλες και μαύρους κύκλους).
 • Λίφτινγκ του δέρματος.
 • Αποκατάσταση χαμένου όγκου στα μάγουλα και τα χείλη.

Η Διαδικασία

Πριν από τη θεραπεία ένα δείγμα αίματος 10 – 40 mls λαμβάνεται από τον ασθενή. Αυτό το αίμα αμέσως τοποθετείται στην φυγόκεντρο για 5 – 10 λεπτά, που περιστρέφει το αίμα και διαχωρίζει το απαραίτητο μέρος για την θεραπεία.

Όταν αυτή η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί το πλάσμα θα χωριστεί σε τρία στρώματα: πλάσμα πτωχό σε αιμοπετάλια, ερυθρά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια και τα λευκά αιμοσφαίρια από τα ερυθρά κύτταρα του αίματος.

Τα συμπυκνωμένα αιμοπετάλια που προέρχονται από το στρώμα αιμοπεταλίων και λευκών αιμοσφαιρίων είναι αυτά που θα χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία. Τα αιμοπετάλια εγχέονται στο βαθύ χόριο ή στο στρώμα λίπους του δέρματος. Τα αιμοπετάλια στη συνέχεια αυξάνουν σταδιακά το σχηματισμό του κολλαγόνου που μπορεί να αυξήσει τον όγκο και τη γενική υγεία του δέρματος.

Φροντίδα Μετά τη Θεραπεία

Να αποφεύγεται η πίεση (μασάζ) στην υπό θεραπεία περιοχή για μέχρι και 48 ώρες. Για τον πρώτο μήνα, να αποφεύγονται οι επιθετικές θεραπείες περιποίησης προσώπου ή οποιαδήποτε θεραπεία διάχυσης θερμότητας, όπως τα λέιζερ.

 Εικόνα Μετά την Θεραπεία

Ελάχιστο οίδημα, μώλωπες σε διαφορετικό βαθμό και ερυθρότητα για 12-24 ώρες. Ορισμένοι ασθενείς αναφέρουν πονοκέφαλο.

Οι θεραπευμένες περιοχές θα είναι ελαφρώς κόκκινες με οίδημα για μέχρι 3 ημέρες μετά τη θεραπεία. Καθώς η παραγωγή κολλαγόνου θα χρειαστεί χρόνος να αναπτυχθεί, τα καλύτερα αποτελέσματα είναι εμφανή μετά τις 6 εβδομάδες. Για την διατήρηση της δύναμης, της ελαστικότητας και του όγκου του δέρματος χρειάζονται περίπου τρεις επαναληπτικές συνεδρίες συντήρησης το χρόνο.